FitStap

FitStap, cognitieve fitness, fit worden in Amsterdam, MindWalker
logo MindWalker

In 12 weken fit worden met FitStap

Wil jij fit worden maar heb je niet de motivatie om dit alleen te doen of heb je geen idee hoe je dit kunt bereiken? Dan is het beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), FitStap, echt iets voor jou!

12 weken lang ga je, in groepsverband, werken aan jouw fitheid. Dit doen we aan de hand van:

• beweging
• voeding
• mentale fitheid

Samen bewegen, gezelligheid, elkaar motiveren en buiten bezig zijn. Iedereen heeft een eigen doel. Geen druk, of competitie, maar juist jezelf uitdagen en op je eigen niveau aan de slag. Iedereen kan meedoen!

Samen maar ook zelfstandig aan de slag

Iedere week is er een gezamenlijke groepstraining waarbij we o.a. aan de slag gaan met:

• wandeltechniek
• cognitieve fitness (leuke spelletjes voor de hersenen)
• spierversterkende oefeningen
• mentale fitheid

Daarnaast voer je wekelijks, wanneer het jou uitkomt, twee zelfstandige trainingen uit en krijg je via de FitStap-app een aantal opdrachten en tips. Door deze opdrachten en tips krijg je meer inzicht in een gezonde leefstijl. Ook leer je hoe je een gezonde leefstijl kunt inpassen in je dagelijks leven.

Leuk om te weten

Ik ben de 100e FitStap coach die is opgeleid door KWBN en ik ben ambassadeur voor FitStap. Zo mag ik bijvoorbeeld een workshop FitStap geven op de Wandeltrainersdag en heb ik mijn medewerking verleend aan een online kennissessie over wat wandelen voor je kan betekenen georganiseerd door de KWBN en Zorg van de Zaak Netwerk.

FitStap Amsterdam, MindWalker. Deelnemers aan de cursus spiegelen elkaar.
Naast wandelen doen we ook oefeningen. Hier de zijwaartse plank. FitStap Amsterdam, MindWalker,
logo MindWalker

Agenda

Update: Vanwege de coronamaatregelen mogen er, in ieder geval tot en met 30 maart slechts twee personen samen buiten sporten, alleen bij sportaccommodaties mogen dit er vier zijn.  Ik heb een aanvraag ingediend bij de gemeente Amsterdam om ook bij niet sportaccommodaties met vier personen te mogen FitStappen. Groepslessen zullen pas weer kunnen plaatsvinden als deze toestemming is verleend of als er versoepeling van de coronaregels plaatsvindt. Wanneer we weer mogen sporten in groepjes van minimaal vier personen (exclusief instructeur) dan zullen er weer nieuwe data gepland worden.

Wil je hiervan op de hoogte worden gehouden? Stuur me dan een mailtje (info@mindwalker.nl) of schrijf je in voor de nieuwsbrief (via de homepagina).

Nieuwe data 12-weekse cursussen, kunnen hopelijk worden gepland in april.

Kosten proefles 10 euro  (als je besluit het 12-weekse programma te volgen dan wordt deze 10 euro in mindering gebracht) *
Kosten 12-weekse programma 139 euro *

* Voor particulieren is dit bedrag incl. btw, voor bedrijven excl. btw.

Heb je interesse in een FitStap cursus op een andere dag/tijdstip? Laat het me dan weten en geef jouw voorkeur voor een dag / tijdtsip door.

Bij een FitStap programma hoort een gratis KWBN basislidmaatschap, Wandelvoordeelpas en een korting van 30% op je wandeluitrusting bij Perry Sports.

 

NIEUW: FitStap met reuma

In samenwerking met ReumaNederland heeft de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) het bestaande FitStap programma zoveel mogelijk aangepast voor deelnemers met reuma. Tien coaches verspreid over het land, waaronder ik, werken mee aan een pilot. Tijdens deze pilot wordt het FitStap met reuma programma voor het eerst in de praktijk getoetst. Ik heb een extra bijscholing gekregen zodat ik deze specifieke doelgroep beter kan begeleiden en helpen zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. Samen met de deelnemers wordt het volledige programma getest en geven deelnemers feedback over de uitvoerbaarheid. Of je nu al een basisconditie hebt of niet. FitStap is leuk én haalbaar!

Voor de pilot ben ik nog op zoek naar deelnemers met ontstekingsreuma, artrose of fibromyalgie.

Start FitStap met reuma: vrijdag 9 april 10.00 uur, Amsterdamse Bos

Deelnemen aan de pilot van FitStap voor reuma kost slechts €20,-

Ken of ben jij iemand met reuma die mee wil doen aan deze pilot of wil je meer informatie? Stuur me vrijblijvend een mailtje (info@mindwalker.nl) of bel 06-20837846.

Fitstap deelnemers aan het wandelen in het Amsterdamse Bos, MindWalker
logo MindWalker

Ervaring