Gezonde werknemers zijn de basis voor het succes en de continuïteit van een organisatie. Medewerkers presteren het best als ze goed in hun vel zitten. Iedereen heeft wel eens problemen, thuis of op het werk. Denk bijv. aan stress bij het thuiswerken, hoge werkdruk en slecht werkprivébalans Wanneer een medewerker hier niet goed mee om kan gaan, raakt hij of zij uit balans en functioneert niet goed. Dit kan leiden tot ziekteverzuim. Verzuim is voor niemand fijn. Niet voor de werkgever maar ook niet voor de medewerker zelf. Voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe doe je dat?
Er wordt vaak pas actie ondernomen als het probleem zich al voordoet. En dat is jammer. Uitval kan in veel gevallen voorkomen worden als er proactief wordt gehandeld door preventief coaching aan te bieden. Een medewerker die lekker in zijn of haar vel zit staat positiever in het leven, is stressbestendig en veerkrachtig om tegenslagen op te vangen. Bovendien is een blije medewerker een productievere medewerker.
Ook als een medewerker is uitgevallen is een coachingstraject een adequate en efficiënte aanpak. Het kan de duur van het ziekteverzuim verkorten, helpen weer een gezonde start te maken en het reduceert de kans op terugval.
Mijn aanpak is niet standaard. We zitten niet binnen in een kantoor maar we gaan ca. 2 uur per keer de natuur in. Je komt dus letterlijk en figuurlijk in beweging. Zo werken we stap voor stap aan een mentaal en emotioneel herstel. Even 100% aandacht voor de medewerker en dat waar hij of zij beter in wil worden.
Het herstellen of voorkomen van stress- of burn-out gerelateerde klachten is een persoonlijk proces. Elk mens is anders. Het traject wordt volledig aangepast aan de behoefte van de medewerker.
Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe kijkt de medewerker tegen situaties aan? Welke gedachtepatronen en overtuigingen heeft hij of zij? Wat heeft de medewerker nodig om zich weer goed te voelen? Samen zorgen we ervoor dat goed functioneren weer lukt.
De video in de rechterkolom geeft een goed beeld van mijn werkwijze.
Voorafgaand aan het coachingstraject vindt een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaats om te kijken of er een klik is. Tijdens dit kennismakingsgesprek bespreken we wat de medewerker kan verwachten en bepalen we samen het doel van de coaching.
Tijdens het coachingstraject onderzoeken we waar de schoen wringt en kijken wat de medewerker nú nodig heeft om verder te komen. We wandelen en praten niet alleen maar doen veel oefeningen waar de medeweker ook tussen de sessies door mee aan de slag kan. Na iedere sessie ontvangt de medewerker een uitgebreid verslag met persoonsgerichte huiswerkopdrachten.
Een coachingstraject bestaat uit 5 sessie’s van anderhalf uur (om de week) plus één terugkom sessie na ca 1 maand. In totaal duurt het coachingstraject dus 14 weken.
Tarief:
€1250,- per traject excl. btw.
Mijn voorkeur gaat ernaar uit om persoonlijk kennis te maken en mijn meerwaarde voor uw medewerkers te bespreken.
Het is ook mogelijk om een (teambuildings) workshop voor uw medewerkers te boeken.
Verschillende thema’s zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan mindful wandelen, en adem stress je lichaam uit.