Mindful wandelen

Steeds meer mensen zien de voordelen van wandelen. Zeker als je last hebt van stress, onrust of angst. Maar weet je wat nog fijner is dan ‘gewoon’ wandelen? Mindful wandelen! In deze blog, speciaal geschreven voor de website wandel.nl, vertel ik je er meer over.

Hoe wandelen mijn leven veranderde

In het voorjaar van 2017 raakte ik burn-out. De eerste stap naar herstel was een cursus mindfulness én iedere dag wandelen. In een blog, speciaal geschreven voor de website wandel.nl, vertel ik hoe wandelen mijn leven heeft veranderd en hoe ik er mijn werk van heb gemaakt.

In de natuur ben ik gelukkig

Ik heb het eigenlijk altijd al geweten maar ik heb er nooit uitgebreid bij stil gestaan. Sinds kort realiseer ik het me pas echt dat ik gelukkig ben in de natuur. Waarom nu, denk je misschien. Heb jij de documentaire My Octopus Teacher op Netflix gezien? Ja? Dan snap je het volgende vast.

Huidhonger!

Lichamelijk contact is een eerste levensbehoefte. Het stimuleert o.a. de aanmaak van geluksstofjes. Voor mij is dit de afgelopen 2,5 maand doordat we 1,5 meter afstand moeten houden vanwege de coronamaatregelen, behoorlijk duidelijk geworden. Ik heb Huidhonger!

Mediteren zweverig? Helemaal niet!

Denk jij bij mediteren aan iets religieus? Een monnik in India die uren, zo niet dagen, op een berg in lotushouding onder een boom zit? Dan ben je zeker niet de enige! Jammer, want mediteren is veel meer dan dat! Het is onze geest tot rust laten komen.

Hoe overleef ik de herfst?

Veel mensen vinden de herfst niet zo fijn. De dagen worden korter, het wordt kouder, de regen valt met bakken uit de hemel en de ellelange wintermaanden zitten er ook nog aan te komen….Ze voelen zich lusteloos, hebben nergens zin in en willen het liefst…

Het verhaal van Pascal

Pascal was al een tijdje “zoekende”. In de werkopdrachten waar hij als freelancer in terecht kwam kon hij zijn draai niet meer vinden. Tijdens iedere opdracht kwam hij er weer achter dat de opdracht of organisatie niet bij hem paste.

Beter omgaan met stress

Stress wordt vaak als onwenselijk gezien maar er is op zich niets mis met stress. Pas als je langere tijd wordt blootgesteld aan stress kan dit een probleem opleveren. Stress onder controle krijgen is niet altijd even gemakkelijk. In deze blog geef ik een paar tips.

Het verhaal van Sabine

Sabine zat niet lekker in haar vel. Zowel op het werk, als met haar relatie liep het niet zo goed. Afgelopen jaar had ze veel tegenslagen te verwerken gehad. Het werd haar eigenlijk allemaal teveel. Ik sprak haar op een verjaardagsfeest. We besloten om aan de slag te gaan met een coachingstraject.

Wat zijn affirmaties en hoe kun je er zelf mee aan de slag?

Wat zijn affirmaties? Affirmaties zijn een manier om je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen te beïnvloeden. In deze blog vertel ik je er mee over en belangrijker nog: hoe je er zelf mee aan de slag kunt!

Het verhaal van Susanne

Susanne was al een tijdje op zoek naar een coach maar het idee om in een kantoor tegenover iemand te zitten en te praten stond haar tegen. Al surfend op internet kwam ze de term wandelcoach tegen. Coaching in de buitenlucht dat sprak haar wel aan!

Loslaten

Loslaten is voor mij als control freak en perfectionist niet altijd even makkelijk. Ben jij ook een control freak en/of perfectionist? Onderstaande tips hebben mij enorm geholpen om relaxter en liefdevoller in het leven te staan. Wellicht kunnen ze jou ook helpen.

In de stilte kun je alles horen

Tijdens het wandelen kwam ik een bankje tegen waar deze tekst op stond. De tekst raakte me. Vroeger zocht ik altijd de drukte op om de stilte in mezelf maar niet te hoeven horen. Bijzonder om te realiseren wat er allemaal kan veranderen in een jaar…..