Over Jolanda Hogenbirk

Jolanda Hogenbirk, MindWalker, wandelcoach in Amsterdam
logo MindWalker

Wie ben ik?

Ik ben Jolanda Hogenbirk, wandelcoach, Mindful Walk- Mindful Run- en FitStap instructeur.

Ik heb jaren in de film- en tv-wereld gewerkt. Naast het harde en stressvolle leven heb ik altijd veel gesport. Zo speel ik op redelijk hoog niveau squash en wandel ik veel.

Mindfulness
In het voorjaar van 2017 raakte ik burn-out. Om minder stress te voelen heb ik een cursus mindfulness gevolgd. Ik besefte hierdoor dat ik niet in het ‘hier en nu’ leefde, maar op de automatische piloot. Doordat ik me, door de mindfulness cursus, van alles meer bewust werd, ging er vooral bij het wandelen letterlijk een wereld voor me open! Ik zag en hoorde opeens van alles. Zo heb ik er een nieuwe hobby bij: vogels kijken. Tijdens deze periode heb ik ondervonden hoe effectief de combinatie van beweging (wandelen) en mindfulness in de natuur is.

Mindful Run
Toen ik in aanraking kwam met Mindful Run, viel voor mij alles op z’n plek. Het was dan ook een logische stap om de opleiding Mindful Walk instructeur te gaan volgen. De ademhalingstechniek die ik daar leerde maakte voor mij het plaatje compleet. Ik wilde anderen helpen en laten delen in mijn eigen ervaring. Alhoewel ik zelf geen echte hardloper ben, heb ik ook de opleiding Mindful Run instructeur gevolgd en geef ik Mindful Run cursussen voor de beginnende hardloper. De Mindful Walk en Mindful Run cursussen geef ik in het prachtige Amstelpark en het ’s avonds goed verlichte Gijsbrecht van Aemstelpark onder de naam Mindful Run Amsterdam Zuid.

Wandelcoach
Het zien wat een Mindful Walk cursus met de cursisten doet (meer energie en minder stress) gaf me zoveel voldoening dat ik meer wilde. Ik heb dan ook de opleiding Wandelcoaching gevolgd. Wandelcoaching volgens de Mindful Run methode is een bijzonder effectieve manier van coachen. We wandelen, praten en doen veel praktische oefeningen. Je wordt je meer bewust van je vaste denkpatronen, je minder gaat denken en meer voelen. Naast effectief is het ook nog eens een leuke, relaxte manier om aan jouw fysieke en emotionele herstel te werken!

FitStap
Doordat ik me me heen steeds meer de behoefte zag aan een totaal pakket (bewegen, voeding en mentale coaching) heb ik de opleiding bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) voor FitStap coach gevolgd. In dit programma staat de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. Zodat ik nu ook mensen kan helpen om op alle vlakken fit te worden.

Mocht je vragen hebben aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Hartelijke groet,

Jolanda Hogenbirk

Over MindWalker. Jolanda Hogenbirk! Wandelcoach in Amsterdam
logo MindWalker

Ervaring