Over Jolanda Hogenbirk

Jolanda Hogenbirk, MindWalker, wandelcoach in Amsterdam
logo MindWalker

Wie ben ik?

Ik ben Jolanda Hogenbirk, wandelcoach, wandeltrainer en FitStap instructeur.

Ik heb jaren in de film- en tv-wereld gewerkt. Naast het harde en stressvolle leven heb ik altijd veel gesport. Zo speel ik op redelijk hoog niveau squash en wandel ik veel.

Mindfulness
In het voorjaar van 2017 raakte ik burn-out. Om minder stress te voelen heb ik een cursus mindfulness gevolgd. Ik besefte hierdoor dat ik niet in het ‘hier en nu’ leefde, maar op de automatische piloot. Doordat ik me, door de mindfulness cursus, van alles meer bewust werd, ging er vooral bij het wandelen letterlijk een wereld voor me open! Ik zag en hoorde opeens van alles. Zo heb ik er een nieuwe hobby bij: vogels kijken. Tijdens deze periode heb ik ondervonden hoe effectief de combinatie van beweging (wandelen) en mindfulness in de natuur is.

Wandelcoaching
Doordat de combinatie wandelen en mindfulness mij zo enorm goed deed wilde ik mijn eigen ervaring delen en anderen helpen. Ik besloot om een Mindful Walk opleidingen te volgen en cursussen hierin te gaan geven. Dit beviel zo goed dat ik meer wilde.  Ik heb dan ook een opleiding wandelcoaching gevolgd zodat ik ook 1 op 1 mensen kan begeleiden.

FitStap
Doordat ik me me heen steeds meer de behoefte zag aan een totaal pakket (bewegen, voeding en mentale coaching) heb ik de opleiding bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) voor FitStap coach gevolgd. In dit programma staat de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. Zodat ik nu ook mensen kan helpen om op alle vlakken fit te worden.

Wandeltrainer
Het FitStap programma beviel zo goed dat ik nog meer wilde leren over wandelend fit worden. Zodoende heb ik de opleiding wandeltrainer 3 gevolgd (NOC * NSF / KNWB). Als de coronamaatregelen het toelaten hoop ik te starten met wekelijkse wandeltrainingen.

Mocht je vragen hebben aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Hartelijke groet,

Jolanda Hogenbirk

Over MindWalker. Jolanda Hogenbirk! Wandelcoach in Amsterdam
logo MindWalker

Ervaring