Ervaringen

wandelcoach in de buurt van Amsterdam MindWalkerJolanda Hogenbirk
logo MindWalker

Op deze pagina vind je verschillende ervaringen van coachees en deelnemers. Sommige ervaringen zijn op basis van de individuele coaching, andere op basis van de 5-weekse of 12- weekse cursus of wandelingen in groepsverband. Vanwege privacy staat niet overal de naam bij vermeld.

Wil jij ook een ervaring achterlaten? Leuk! Dat kan hieronder:

Laat een ervaring achter

Ervaringen

Jolanda is precies zoals ze zichzelf beschrijft op haar website; positief, enthousiast, ze weet wat werkt, ze is confronterend, maar op een liefdevolle manier. Tijdens het intakegesprek klikte het al, in het echt nog beter.

Jolanda weet van elke wandeling een waardevolle ervaring te maken. Wat het weer ook is, ze weet fijne plekjes om in de schaduw te zitten of te schuilen voor de regen. Hierdoor is het niet alleen wandelen en praten, maar ook bewust worden van je omgeving. Ze staat regelmatig stil bij mooie bloemen, bomen en uitzichten, waardoor je uit je hoofd gaat en bewust(er) wordt van je omgeving. Een les die ook meegenomen wordt in de oefeningen tijdens het praten.

Jolanda is heel respectvol, ze luistert goed en heeft een scherpe analyse in welke vraag gesteld moet worden en welke oefeningen daar passend bij zijn. Ze heeft een breed assortiment aan oefeningen die ingezet kunnen worden bij dezelfde (hulp)vraag, waardoor we konden onderzoeken wat echt voor mij specifiek werkt. Door haar fijne en open houding, voelde ik me veilig genoeg om alles te bespreken en me ook kwetsbaar te voelen en dat te tonen. Ik voelde me door Jolanda echt gezien, geholpen en gesteund. Ik heb veel aan alle oefeningen, rake vragen en adviezen.

 

 Marie

Ik ervaar al wat langer problemen met grenzen stellen op het werk en had daarover wel eens een gesprek met Jolanda die ik van het sporten ken.

Wat ik merkte was dat ze het onderwerp op een heel waardevolle manier benaderde. Dit heeft mij doen besluiten om een coachingstraject bij haar te gaan doen. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Wat een mooie manier van werken, zoveel ruimte geven en toch op een duidelijke manier de richting aangeven (letterlijk en figuurlijk ha).

Ik heb 6 fantastische wandel/coachervaringen gehad, steeds in een andere groene omgeving in de stad en heb enorm veel inzichten gekregen. In de natuur voel ik mij goed en ik vond het buiten zijn, de combinatie van het wandelen en naar jezelf kijken in de context van de natuur met een zo open en ontvankelijk iemand als Jolanda ontzettend inspirerend.

Heel veel mooie dingen meegemaakt.

Ik kan een wandelcoachingstraject bij Jolanda iedereen die aandacht aan zichzelf moet geven om keuzes te maken of gewoon om een stapje verder te komen, van harte aanbevelen.

 

 Katja

In sept 2020 heb ik kennis gemaakt met een Mindwalk wandeling van 1,5 uur in het Amstelpark in Amsterdam. Door het enthousiasme en de professionele kennis van Jolanda heb ik me vervolgens ook bij haar aangemeld voor de cursus Fitstap (12 weken x 1 u) en aansluitend voor de basiscursus Mindwalk van 5x 1,5 u op zondagochtend en als ‘klap op de vuurpijl’ ook nog voor het individuele traject Wandelcoaching van 6x 2 uren in de periode van dec ’20 t/m feb 2021. Het resultaat van alle activiteiten is dat ik nu dagelijks minimaal 1 uur wandel en hierdoor meer energie heb gekregen en ook beter ben gaan slapen en versneld weer 100% mijn intensieve werk kan doen en ook nog genoeg energie heb voor alle leuke activiteiten in mijn vrije tijd. Jolanda geeft veel afwisselende oefeningen en geeft veel informatie die direct toepasbaar is. Daarbij is de sfeer vaak speels en toch ook effectief in het behalen van steeds betere resultaten. Dus voor zowel beginnende wandelaars als ook voor gevorderden die meer willen leren over mindful wandelen en mindful in balans komen met werk en privé kan ik Jolanda Hogenbirk van het bedrijf Mindwalker van harte aanbevelen. Ik zal zeker nog eens teruggrijpen op alle aantekeningen en ook nog eens meewandelen bij een van de losse wandelingen zoals bijv. de Stiltewandeling of de VolleMaanwandeling of een prive-Labyrintwandeling in het Amsterdamse Bos. Nogmaals bedankt voor je mooie, goede en leuke trainingen!

 

 Sophie

2x een Fitstap cursus meegedaan, meerdere Mindful Walk cursussen, een individuele coachingssessie en losse wandelingen. Ik voel me sinds ik met Jolanda aan het wandelen ben geslagen zoveel energieker en zit goed in mijn vel. Bij FitStap heb je 12 weken een uur met de groep en daarnaast moet je zelf aan de slag. Dit was een geweldige uitdaging. Ik ben bewust op zoek gegaan naar andere plekken om te gaan wandelen. Ik ben me door de Mindful Walk cursussen veel bewuster van mijn omgeving en ben tijdens het wandelen echt in het hier en nu bezig. Jolanda is een geweldige coach met gevoel voor humor en met veel enthousiasme brengt ze je het genot van wandelen bij.

 

Birgitta S.

Jolanda,

Jouw Mindful Walk cursus was/is,

M indful
I nspirerend
N eusademhalendbevorderend
D iepgaand
W andellustopwekkend
A andachtig gegeven
L eerzaam
K ei-leuk
E nergiegevend
… en last but not least…
R ELAXT!

Dus, in het Hier en Nu, alweer hoopvol uitkijkend naar de vervolgcursus Mindful Walk, zeg ik, uit het diepst van mijn hart:

BEDANKT!!

Bij de intakegesprek voelde ik meteen een klik met Jolanda en wist zij precies op de juiste knopen te drukken. Zij straalt rust uit, heeft heel veel geduld en laat je zien wat je eigenlijk zelf al weet.
Mijn coachvraag was “hoe kan ik meer van mezelf gaan houden”. Mijn reis begon als volgt.
Er waren 6 sessies (waarvan de laatste een soort van terugkomdag is). Het waren mooie, intense en waardevolle sessies. Bij elke sessie deden we oefeningen om steeds dichterbij mijn doel te komen. Daarbij heb ik een affirmatie gekozen die mooi aansloot bij mij (en die ik trouwens nog elke dag gebruik).
Bij elk sessie krijg je een mail van Jolanda met wat er is behandeld en krijg je tools om aan de slag te gaan de komende tijd.
Waarom heb ik deze manier van coaching (wandelcoaching) gekozen i.p.v. gewone coaching? Omdat de natuur mijn geest heelt en het brengt me dichter tot mezelf.
Samengevat: ik heb een mooi cadeau gekregen, ik heb mezelf gevonden en ben meer en meer van mezelf gaan houden. Dank je wel, lieve Jolanda!

Relika

Jolanda is een vrolijke, enthousiasmerende trainer. Ze legt de oefeningen duidelijk uit. Er werd tijdens de Mindful walk lessen veel gelachen. Heerlijk ontspannend na hard werken.

Anne

Ik heb de mindful walk cursus gevolgd. Een praktische en bruikbare cursus. Jolanda is enthousiast en haar uitleg is duidelijk. Een leuke groep en een ontspannen sfeer. Een echte aanrader.

Henriëtte

Ik ben zeer tevreden over deze coachingsessies. Ik ben Jolanda erg dankbaar voor haar geduld. Jolanda is super goed in haar werk. Jolanda bedankt voor alles Dikke kus en knuffel van mij. Liefs,

Bouchra

Deze cursus is goed opgebouwd. Of je nou wel of geen ervaring hebt, je wordt bewust van je adem, lichaam, en hoe dat bij jou werkt. Haar heldere en positieve begeleiding maakt bewustwording licht en vreugdevol.

Jeannie

Zo heerlijk gelopen vandaag, onder leiding van Jolanda Hogenbirk. Echt een aanrader als je, je hoofd even leeg wilt maken, conditie wilt opbouwen of wat kilo’s lichter door het leven wilt gaan.
Na 4 weken FitStap voel ik me al een stuk sterker!
Bedankt Jolanda! Je bent echt een topper. Goede tips en motiverende woorden. Ik raad het echt iedereen aan!

Elly Oderkerk

Ik kan de Mindful Walk cursus zeker aanraden.
Ik heb de basis- en vervolgcursus gedaan en deze als nuttig en heel gezellig ervaren.
Weer of geen weer Jolanda maakt het met haar enthousiasme.
Na zo’n avond kun je de week weer aan!
Ik verheug me op de fitstap!

Yvon Bongers

Jolanda is een positieve coach die met 2 benen op de grond staat maar wel meditatie en ademhalingsoefeningen in haar cursus heeft.  Uit je hoofd en in je leven stappen. In het hier en nu.   Voor mij heeft het therapeutisch geholpen.
Meer assertief geworden Stapje voor stapje. En zou graag nog eens een cursus willen doen. Losse wandelingen doe ik nu. Wie weet individueel of FitStap
Dank je wel Jolanda.

Carola de Vries

In eerste instantie heb ik een Mindful Walk cursus bij Jolanda gevolgd. De cursus deed me goed en de methode van werken van Jolanda sprak me aan. Een coachingstraject was voor mij het logische vervolg.
Voor mij was het vooral belangrijk om uit te vinden wie de ware Pascal is en wat ik verder met mijn leven wilde. Jolanda legde al snel de vinger op de zere plek. Ik volgde vaste patronen waardoor ik in cirkeltjes bleef draaien. Door dit in te zien kon ik de oude patronen achter me laten en ontstond er ruimte voor iets nieuws. En dat levert me veel op. Voor het eerst sinds lange tijd weet ik wat ik wil, en zit ik weer goed in mijn vel!
En dat ik nu meer aan het wandelen ben is ook mooi meegenomen.

Pascal

Na vijf coachingsessies met Jolanda voel ik mij een stuk beter. Ik weet beter wat ik wil en waar ik voor sta. Ook kan ik weer meer geniet van kleine dingen van het leven. Zoals bijvoorbeeld vogels die fluiten en mooie verhalen over school van de kinderen.
Deze coachingsessies kan ik iedereen aanbevelen die vastloopt op het gebied van werk of relatie. Na elke sessie krijg je concrete opdrachten mee waardoor je beter in je kracht komt. Ook werkt het erg ontspannend om in de natuur te gaan wandelen en al wandelend op zoek te gaan naar je talenten en krachten.

Anoniem

Na de basiscursus heb ik nu ook de vervolgcursus gevolgd. Ook deze vervolgcursus is een absolute aanrader. Het is heerlijk om tijdens deze cursus de momenten voor jezelf te nemen. En het enthousiasme van Jolanda bij het geven van de cursussen nodigt alleen maar uit om nog meer vervolg cursussen te willen

Bernadette van Maltha-van Sandvoort

Stap uit je hoofd en in je leven is de slogan van Jolanda en die klopt als een bus. Al wandelend langs mooie plekken ga je met verfrissende methoden aan de slag met je eigen vraag. Nooit gedacht dat bijvoorbeeld het lopen van een labyrinth me zoveel inzichten zou geven. Ook worden al je zintuigen aangesproken. Jolanda is ook van practice what you preach. En daarbij een heel fijn mens!

Susanne

Dit was het laatste duwtje in de rug om een van mijn uitdagingen van mijn bucktelist af te strepen! Heerlijk gelopen, helemaal tot jezelf te komen, spelletjes gedaan en de ademhalingstechnieken waren een eye opener voor mij! Dank je wel lieve Jolanda. Xxx

Relika Martiena

Heel erg genoten van het bos en de manier waarop Jolanda de cursus vorm gaf.
Jammer dat de 5 weken voorbij zijn, ik ben me meer bewust geworden van de ademhaling en
ervaar inderdaad meer energie te hebben.

Saskia Beijer

Nog een les te gaan van de Mindful Walk cursus. Wat is dit ontzettend relaxed om te doen en we hebben ook veel plezier tijdens het lopen. Absoluut een aanrader ?

Bibi Amsterdam

Wat een heerlijk en vrolijk mens is Jolanda. De energie en de vrolijkheid straalt er iedere keer van af. Daarnaast merk je gewoon dat ze nodige levenservaring heeft en deze op een vakkundige manier uitdraagt. Mindfulness is nog nooit zo leuk geweest 🙂

Martijn Mensink

Bedankt Jolanda voor de inzichten die jij hebt gegeven tijdens jouw 5-weekse Mindful Walk. Zo fijn dat jij kan en wil delen waar je zelf sterker en een gelukkiger mens van bent geworden. Ik hoop dat je veel mensen kan bereiken want als trainer, coach en heerlijk mens heb jij veel te bieden.

Ria P.

Mindfull Walk cursus gevolgd bij Jolanda Hogenbirk in het Amstelpark/Amsterdamse bos. Wat een super ervaring! met een hele vrolijke/toegankelijke coach.
Wat jammer dat de 5 weken voorbij zijn! Ik heb genoten van de wandelingen met fijne, uitdagende en ontspannende oefeningen. Ook was er ruimte voor humor en een goed gesprek. Veel geleerd over de ademhaling. Nu is het aan mij om hiermee verder te gaan.? Maar ik kijk uit naar een eventueel vervolg.
Bedankt Jolanda, voor de leuke en leerzame cursus die jij met veel spontaniteit hebt gegeven!

Sonja van der Helm

Een bijzondere mindful avondwandeling gemaakt in het Beatrixpark onder de bezielende leiding van Jolanda Hogenbirk. Steeds een stapje verder uit de drukke dag achter me en steeds een beetje meer in mezelf. Heel leuke inspirerende oefeningen gedaan en een bijzonder samenzijn gehad met de andere cursisten tijdens het invallen van de avond in een stadspark. Zeer de moeite waard! Dankjewel Jolanda.

K. Lahaye

Leuke ervaring was de kennismakingsclinic in het Beatrixpark 6 mrt. Enthousiast heeft Jolanda ons meegenomen in de wereld van mindfulness waar ademhalingstechniek en wandelen samen komen. Goed en nieuwsgierig om hier vervolg aan te geven. Thks Jolanda!

Ria